utorak, 11. listopada 2011.

Ravioli s pršutom, sušenim rajčicama, bosiljkom i ricottom


Ovim nadjevom možete puniti i tortelline. Pustite mašti na volju i jednostavno se igrajte sa sastojcima. Rezultat sigurno neće izostai. Ovako pripremljene raviole dovoljno je poslužiti poprskano maslinovim uljem, svježe mljevenim bijelim paprom i parmezanom.




Sastojci za nadjev

dosta sjeckanog svježeg bosiljka
nekoliko nasjeckanih sušenih rajčica
svježe ribani parmezan
ricotte
sitno sjeckanog pršuta
maslinovo ulje
sol i svježi bijeli papar

Postupak

Stavite svježe ribani parmezan, sjeckani bosiljak, sjeckane sušene rajčice, pršut i ricottu u posudu. Izmiješajte, pa posolite i popaprite po želji. Punite raviole. Postupak je isti kao i kod predhodnog recepta.




Ovako pripremljenu tjesteninu, ovisno na koliku ste ju debljinu razvaljali, kuha se od 1 - 5 minuta.

Poslužite poprskano maslinovim uljem, paprom, bosiljkom i svježe ribanim parmezanom.

Dobar tek!


4 komentara:

Nataša kaže...

Kako ti je tijesto za raviJoJle tako žuto?! :)

Punjenje, mrak! Taman imam sušene rajčice, moglo bi za vikend! Al nemam domaća joja :(

ktina kaže...

Žuto je od domaćih jaja! :)))

Marija kaže...

mmmmmm .... e ovo mi paše

ktina kaže...

nema ti druge Mare, nego da zasučeš rukave i da kreneš :PPPPPPPP