subota, 19. studenoga 2011.

Izrada pljukanaca i istarskih fuža


PLJUKANCI

Subota ....... još jedan maglovit, hladan dan.....odlučila sam provesti u izradi domaćih pljukanaca i istarskih fuža. Za prvi put, više sam nego zadovoljna rezultatom. Svu tjesteninu koju radim, radim po ovom receptu. Pljukance je vrlo lako napraviti. Od pripremljenog tijesta trgajte komadiće tijesta, protrljajte ga među dlanovima oblikujući pljukance. Pustite ih oko 3-4 sata da se prosuše ukoliko ih koristite svježe.
 
 
 


Izrada istarskih fuža na moj način

 

Kad ste razvaljali tijesto, izrežite ga na kvadratiće veličine 5 cm ( mogu biti i manji ). Da si olakšam izradu, poslužila sam se daskicom za izradu njoka. Položite kvadratić tjestenine na daskicu s dijagonalom prema sebi.




Najbliži ugao tjestenine presavijte preko drvenog štapa. Namotajte tjesteninu oko štapa čvrsto pritišćući njezine krajeve.




                  Gotove fuže rasprostrite lagano po pobrašnjenoj kuhinjskoj krpi, te ih posušite.




 
                                                             

1 komentar:

Tamara kaže...

baš su prekrasni ovi tvoji dekrirani fuži, uvijek se rado sjetim moje none kako ih je radila! prilično se razlikuje od tvog načina