petak, 18. studenoga 2011.

Pasta salvia

Ova pasta oduševila me, što brzinom pripreme, a što zanimljivim okusom.



Sastojci za dvije osobe

18 dag domaće tjestenine od durum pšenice
8 dag feta sira
sol, papar
maslinovo ulje
5 dag sušenih rajčica
nekoliko listića svježe kadulje
ribani parmezan

Na zagrijano maslinovo uljestavite listiće kadulje da se lagano poprže, oko par sekundi. Dodajte sušene rajčice i pržite oko 10 -15 sek . Dodajte tjesteninu koju ste predhodno skuhali. Nakon toga umiješajte komadiće feta sira i sve dobro izmješajte da se poveže.

Poslužite sa svježe ribanim parmezanom.


1 komentar:

nabezik kaže...

idem sad po ovom receptu napraviti paštu, kupila sam je u Italiji prije par dana...a kako mi je baš večeras gušt pašta, a i trebam napraviti mjesta u špajzi...jedva čekam da bude gotovo...