subota, 19. studenoga 2011.

Svinjeći file na talijanski



Sastojci za 1 osobu

po jedna grančica peršina, bosiljka i timijana
1 žličica mljevenih badema
1 žličica prepečenog luka narezanog na kolutove
1 ravna žlica krušnih mrvica
1 žličica rastopljenog maslaca
150 g svinjećeg filea
15 dag cherry rajčica
maslinovo ulje
sol, papar

Začinsko bilje nasjeckajte, pa ga izmiješajte s bademima, lukom, mrvicama i maslacem. Posolite i popaprite po ukusu. File narežite na male odreske debljine 2 cm, pa ih pržite na vrućem ulju po 2 min sa svake strane. Posolite ih i popaprite. Posložite ih zatim u vatrostalnu posudu i po njima rasporedite u debljem sloju pripremljenu smjesu od začinskog bilja. Oko odrezaka posložite rajčice, pa sve zajedno kratko zapecite u pećnici.
 Dobar tek!





Nema komentara: