utorak, 6. prosinca 2011.

Varivo od leće

U hladne dane obavijene maglom najbolje prijaju izdašna topla jela koja se poslužuju u dubokom tanjuru.

 

Sastojci

300 g namočene leće
2 glavice sitno narezanog luka
2 češnja sitno narezanog češnjaka
50 g slanine ( narezane na kockice )
maslinovo ulje
sol, papar
1/4 korijena celera ( sitno nariban )
2 veće mrkve ( narezane na kockice )
3 krumpira ( narezana na kocke )
lovorov list
peršinov list
mljevene crvene paprike
sitno sjeckani peršin


 

Na maslinovom ulju propirjajte sitno nasjeckani luk i naribani celer, podlijevajući vodom 15-tak minuta. Dodajte mrkvu nasjeckanu na kockice i pirjajte još nekoliko minuta. Predhodno namočenu leću ocijedite i stavite na luk, posolite, dodajte crvenu papriku, dva češnja sitno narezanog češnjaka, lovorov list i sitno sjeckanu slaninu. Zalijte vodom i kuhajte oko 30 minuta, dodajte krumpir narezan na kocke i kuhajte još 20 minuta.

Kod posluživanja leću pospite obilato peršinom.








1 komentar:

Opasna kaže...

Nedavno sam otkrila sočivo i veoma sam zadovoljna ukusom i načinom pravljenja. Ovo tvoje varivo odlično izgleda, dobra ideja za "obogaćen" ukus je slaninica.