subota, 21. siječnja 2012.

Pappardelle s miješanim šumskim gljivama

Naprosto uživam u svakom jelu od tjestenine, pogotovo od kad ju sama izrađujem. Vrganji, lisičarke i domaća pašta.......kombinacija je, koja će vaša nepca oduševiti.




Sastojci za 4 osobe

300 g gljiva - vrganja i lisičarki
1 česanj sitno nasjeckanog češnjaka
dosta svježe ribanog parmezana
vezica sjeckanog peršina
sok od pola limuna
malo suhe, izmrvljene ljute papričice
sol, papar
maslinovo ulje
500 g domaćih pappardella
malo maslaca




Domaće pappapardelle od brašna durum pšenice



 Domaće pappardelle od brašna durum pšenice. Takva tjestenina kuha se max 3 minute.
 
 
Priprema

Ukoliko koristite sušene gljive, predhodno ih namočite. ( 100 g suhih gljiva odgovara količini 1000 g svježih gljiva ).
Maslinovo ulje stavite u vrelu tavu i ubacite gljive. Brzo ih pržite, samo malo ih promiješajte i ubacite češnjak, ljutu papričicu i malo soli. Pržite 4-5 minuta, stalno mješajuči. Smanjite vatru i ulijte limunov sok. Promiješajte i začinite.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu, dok ne bude al dente. Dodajte je gljivama s maslacem, ribanim parmezanom i peršinom. Dobro sve promiješajte, da se svi sastojci prožmu.
Poslužite sa ribanim parmezanom i peršinom.




Nema komentara: