četvrtak, 12. siječnja 2012.

Šparoge i tikvice u škartocu

Kako bi aroma došla do izražaja, ove se tikvice i šparoge, zamotane u papir, odmataju na stolu.
 
 


Sastojci za dvije osobe

1 tikvica
1 veći poriluk
20 dag divljih šparoga ( ili pitomih )
2 grančice estragona
2 režnja češnjaka
sol i svježe mljeveni papar






Tikvice izrežite nožem za guljenje krumpira na tanke ploške. Poriluk izrežite na tanke prutiće, a šparoge na podjednake komade, dužine 5 cm.

Uzmite papir za pećenje i presavijte ga po dijagonali. Na jednu polovicu papira posložite podjedanku količinu tikvica, šparoga i poriluka. Na tako posloženo povrće stavite grančicu estragona i režanj neoguljenog češnjaka.

Žačinite po želji. Rubove papira dobro presavijte.
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pecite 10 min. Poslužite odmah. To je to. :)))))

1 komentar:

Tamara kaže...

krasno, zeleno i zdravo!!!