utorak, 3. siječnja 2012.

Torta od kokosa i pecan oraha

Nisam neki ljubitelj kokosa, ali me ova torta oduševila. Zahvalila bi se svom prijatelju iz Finske, bez kojeg ova torta ne bi bila realizirana. Hvala mu na prijevodu. Nema mi druge, nego početi učiti finski. :D




Sastojci za biskvit

200 g maslaca
3 dl šećera
3 jaja
4 dl brašna
80 g pecan oraha - zdrobljenih
1 dl kokosovog brašna
2 žličice praška za pecivo
2 žličice vanilin šećera
2 dl vrhnja za šlag

Sastojci za kremu

80 g maslaca
300 g šećera u prahu
300 g svježeg sira
2 žličice vanilin šećera
200 g pecan oraha za ukras


Šećer i maslac pjenasto izmiksati. Dodati jedan po jedan žumanjak, i sve dobro izmiješati. Brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer i zdrobljene orahe zajedno pomiješati i dodati u prvu smjesu. Dodati vrhnje za šlag i ponovno sve dobro izmiješati. Na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka. Smjesu staviti u kalup za torte. Peći sat vremena na 175 stupnjeva.


 
Kad je torta pečena, pustimo da se ohladi, a zatim ju prerežemo popola.




Sve sastojke za kremu zajedno pomiješamo, namažemo tortu sa kremom izvana i iznuta, te ukrasimo zdrobljenim orasima.




Kod nas je teško naći pecan orahe, a ujedno su i jako skupi. Bez problema možete upotrijebiti obične orahe.
 
 


1 komentar:

It`s me kaže...

kakav prijevod takav kolac :P