četvrtak, 26. travnja 2012.

Domaći čokoladni puding

Ukoliko vam gosti iznanada dođu, ovo je vrlo jednostavan, i brzo gotov desert. Vrijeme pripreme i pečenja iznosi po 20 minuta. Količina bi trebala biti dostatna za 6 osoba, ali  u mom slučaju 3 osobe su ga pojele bez ikakvog problema.



Sastojci

5 dcl mlijeka
3 žumanjka
90 g čokolade sa 70% kakaa
100 g šećera
1 štapić vanilije
25 g kukuruznog škroba
25 g brašna





Postupak

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Zakuhajte mlijeko sa štapićem vanilije koji ste raspolovili i sastrugali mu sjemenke. Čokoladu natrgajte i otopite na pari. Istucite žumanjke i šećer te dodajte brašno i kukuruzni škrob.

Kada mlijeko postane mlako, izvadite štapić vanilije, razrijedite mješavinu jaja s malo mlijeka, zatim sve vratite u lonac. Dojate rastopljenu čokoladu i zagrijte do vrenja miješajući pjenjačom.

Izlijte kremu u vatrostalne posudice, stavite u pećnicu i pecite 20 minuta.

Poslužite!








Broj komentara: 5:

What's for dessert? kaže...

Vidim da si koristila Nestle čokoladu. Meni su te čokolade odlične i stvarno je dobar omjer cijene i kvalitete. Nedavno sam radila domaći puding, ali ne pečen u pećnici nego kuhan.

ktina kaže...

I meni su te čokolade izvrsne. Ovaj se prvo kuha, a onda peče. Treba ga pustiti, da se ohladi, ali u mom slučaju jeli smo ga još toplog. mmmmmmmmmmm :))))))

Gordana - KuhinjskePrice.com kaže...

Predivno izgleda, tako divno prezentovano. Super

Tamara kaže...

ovo je fantastičan puding!

ktina kaže...

Hvala cure :))))))