petak, 4. svibnja 2012.

Krem juha od medvjeđeg luka


Ove godine, otkrila sam stanište medvjeđeg luka, i pripremala sam ga na razne načine. Jedan od njih je, i krem juha. Kao i mlade koprive, medvjeđi luk možete pripremiti na način na koji radite špinat. Vjerujem, da bi bio dobar i u nekoj piti. Sutra se spremam raditi pesto od medvjeđeg luka, i jedva čekam.

Ovo je vrlo jednostavna i zdrava juha.




Sastojci

malo maslinovog ulja
2 režnja sitno sjeckanog češnjaka
2-3 ljutike sitno rezane
sol
svježe mljeveni papar
1 krumpir izrezan na kockice
količina medvjeđeg luka  - je odokativna
povrtni temeljac - ako imate, može i bez njega
malo mlijeka



Postupak

Medvjeđi luk kratko blanširajte, ocijedite i sitno narežite. Na maslinovom ulju kratko popržite ljutiku, dodajte sjeckani češnjak, medvjeđi luk, i sve podlijte temeljcem. Dodajte krumpir i lagano kuhajte dok krumpir ne omekša. U toj fazi možete dodati pola temeljca, a pola mlijeka.
Kad je krumpir omekšao sve izradite štapnim mikserom, i začinite po ukusu.



2 komentara:

Gordana - KuhinjskePrice.com kaže...

Divna juha, divna prezentacija, slatke su ti ove masnice :)

ktina kaže...

Hvala, Gordana :)))))