utorak, 1. svibnja 2012.

Pita s limunom i limetom

Jedna od najboljih kombinacija - limun i limeta, znatno su svježiji od starog dobrog limuna.



Suho prhko tijesto napravite po ovom receptu.

Sastojci

1 kalup s napola pečenim tijestom
300 ml slatkog vrhnja
100 ml soka od limuna
200 ml soka od limete
300 g finog kristalnog šećera
4 većih jaja




Postupak

Za ovaj kolač važno je namazati tijesto jajem u kalupu prije pečenja jer mu je punjenje skoro tekuće. To će stvoriti zaštitni film, pa će tijesto ostati prhko.

Izmiješajte u zdjeli jaja i šećer. Polako umiješajte vrhnje i sokove. Punjenje ulijte u kalup s napola pečenim tijestom. Pecite na 180 stupnjeva 40-45 minuta. ( s vremenom pogledajte kako kolač napreduje, jer svaka pećnica ne peče isto ).
Hladite ga oko 1 sat, i nemojte ga rezati prerano, jer će se razlijevati i lijepiti.

Možete ga posuti šećerom u prahu. Također, možete ga poslužiti uz šlag i hrpu sezonskog voća.



3 komentara:

J e l e n a kaže...

Tina, odlična ti je ova pita i tako se brzo pravi. Obožavam sve pite sa limunom i idealne su za ovo toplo vreme koje nam dolazi.

ktina kaže...

Hvala! Jako je osvježavajuća. :))))

Gordana - KuhinjskePrice.com kaže...

Super pita, volim limun u kolacima. Predivna prezentacija.