četvrtak, 3. svibnja 2012.

Složenac od mljevenog mesa i dimljenog sira

Vrlo jednostavan, a izvrstan složenac. Sličan je našoj musaki, a ideju za ovaj složenac dobila sam na jednom finskom portalu.




Sastojci

200 g šampinjona
4 ljutike sitno sjeckane
maslinovo ulje
sol papar
400 g mlj.mesa
500 g krumpira narezanog na štapiće
200 g ribanog dimlj.sira
4 dl slatkog vrhnja

Postupak

Šampinjone narežite na ploške, te ih lagano zašutite na masnoći, i odvojite na stranu.

Mljeveno meso, također lagano zažutite na masnoći, dodajte sitno sjeckanu ljutiku, i pržite dok ljutika ne omekša. Dodajte šampinjone i začinite po ukusu.
U vatrostalnu posudu slažite red krumpira izrezanog na štapiće, posolite, stavite nadjev od mesa, naribanog sira, i na vrh stavite ostatak krumpira, i dimljenog sira. Posolite, prelijte vrhnjem, i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 50 minuta. 



3 komentara:

J e l e n a kaže...

Tina ovaj dimjeni sir ti je fantastična kombinacija sa krompirom. Pravim nekii slični složenac i znam da mu taj dimljeni sir da nešto specijalno što se ne može dobiti bez njega. Super natpis!

Tamara kaže...

odlična kombinacija

ktina kaže...

Hvala, i slatko vrhnje daje jednu svoju notu :)