četvrtak, 24. svibnja 2012.

Tagliatelle na Alfredov način

Alfredo, kreator ovog jednostavnog recepta, bio je vlasnik jednog rimskog restorana i proslavio se kad je ovo jelo poslužio sa zlatnom žlicom i vilicom. Za razliku od njega, ja sam ovo jelo poslužila na običnom limenom tanjuru. :D

Kod jela s tako malim brojem sastojaka veoma je važno koristiti samo one najkvalitetnije. Najbolji parmezan je Parmigiano-Reggiano čije je ime utisnuto u koru. Naravno, i domaća tjestenina.






Sastojci za 4 osobe

50 g maslaca
250 ml vrhnja za kuhanje
50 g svježe naribanog parmezana + naribani parmezan za posluživanje
400 g svježih tagliatella
sol
svježe mljeveni papar





Postupak

U velikoj posudi ili tavi otopite maslac, dodajte mu vrhnje, i kad zakipi pustite da kuha 5 minuta uz stalno miješanje. Potom dodajte parmezan, začinite solju i paprom, pa isključite štednjak.

U međuvremenu skuhajte tjesteninu, ocijedite ju, i dodajte umaku. Sve dobro promiješajte kako bi sva tjestenina bila ravnomjerno obogaćena umakom.
Poslužite odmah.
Parmezan poslužite posebno.



2 komentara:

ninakuhinja kaže...

tjesteninu volim u svim oblicima, a pogotovo ako je domaća
nekad nisam ni htjela ništa ovim ovako jednostavne, danas jedem sve ali najjednostavnije varijante su mi još uvijek drage

moonea kaže...

Jednostavno, a božanstveno.
a parmigiano reggiano mi je uz grana padano i paški sir apsolutno najdraži sir!