srijeda, 9. svibnja 2012.

Tagliatelle sa šparogama i vrhnjem

Proljeće, koje nam donosi svježe šparoge, idealno je vrijeme za pripremu ovog recepta.




Sastojci za 4 osobe

svežanj svježih mladih šparoga - pitomih
domaće tagliatelle
2 žlice maslaca
200 ml vrhnja za kuhanje
2 žlice suhog bijelog vina
100 g svježe naribanog parmezana
2 žlice svježeg začinskog bilja - bosiljk, peršin, origano
sol
svježe mljeveni papar




Postupak

Odstranite tvrde krajeve šparogama, blanširajte ih u kipućoj vodi oko 2 min. Nakon blanširanja šparoge ocijedite, isperite ih hladnom vodom i stavite ih na stranu.

U posudu stavite vrhnje i maslac, posolite i popaprite, te pustite da umak zakipi. Kuhajte ga na laganoj vatri nekoliko minuta dok se mješavina maslaca i vrhnja ne zgusne. Zgusnutom vrhnju dodajte šparoge, vino  i polovicu naribanog parmezana. Kuhajte umak još kratko vrijeme.

Ocijeđenu tjesteninu stavite u zagrijanu zdjelu, prelijte ju umakom, dodajte svježe začinsko bilje, dobro pomiješajte i odmah poslužite s preostalim parmezanom.



1 komentar:

Milin kuvar kaže...

Baš lepo :) I ideja za fotkanje je super :)