ponedjeljak, 4. lipnja 2012.

Juha od leće s rajčicama

Ovo je klasičan talijanski recept za pripremu seljačke juhe s okusom ružmarina. Juha je niskokalorična pa je možete poslužiti i s hrskavim kruhom ili kruhom pripremljenim s bijelim lukom.





Sastojci za 4 osobe

30 dag smeđe leće
10 dag pancete narezane na sitne kockice
jedna ljutika, sitno narezana
maslinovo ulje
2 mrkve
2 grančice ružmarina, sitno nasjeckane
2 lista lovora
40 dag sjeckanih rajčica
temeljac od povrća
sol i svježe mljeveni crni papar





Postupak

Leću namočite u hladnu vodu. Ostavite je da se moči oko 2 sata. Isperite je i ocijedite.
U posudi za pirjanje ugrijte ulje. Dodajte slaninu i pirjajte oko 3 minute. Umiješajte sjeckanu ljutiku i pirjajte još 5 minuta dok ne omekša. Dodajte mrkvu, sjeckani ružmarin, listove lovora i leću. Promiješajte, te dodajte rajčicu i temeljac. Pričekajte da zakuha. Smanjite vatru i ostavite da ključa na laganoj vatri oko 1 sat ili onoliko koliko je potrebno da leća omekša.

Začinite po ukusu. Juhu poslužite ukrašenu svježim ružmarinom.



Broj komentara: 5:

with passion by kras kaže...

Dobra juhica. Lepe fotografije. Tvoj blog mi je zelo všeč.

maslinka kaže...

Volim ovakva jela na kašiku, super!

Tamara kaže...

jako volim ovakve domaće,niskokalorične a opet zasitne i hranjive juhe

tanja kaže...

Odlična juha, uz krišku domaćeg kruha čisti užitak!

Tadeja kaže...

Upravo sam otkrila blog. :)
Prekrasne fotke i recepti. Pratim! :)