utorak, 18. rujna 2012.

Tagliatelle s ciklom i pestom, dagnjama i bijelim vinom

Boje ovog jela su famozne, a pesto s dagnjama ide nevjerojatno dobro. Toplo ga preporučujem, tim više što je ovo jelo gotovo za tren.
 
  



Sastojci za 4 osobe

600 g svježih dagnji
1 češanj sitno nasjeckanog češnjaka
150 ml bijelog vina
grudica maslaca
2 velike žlice sitno sjeckanog peršina
500 g domaćih tagliatella od cikle
sol
svježe mljeveni papar
zeleni umak - pesto ( vidi recept )





Postupak

Ulijte maslinovo ulje u vrelu duboku tavu, odmah zatim ubacite dagnje s češnjakom. Poklopite i tresite 20 sekundi. Pazite prskat će. Dodajte vino. Poklopite i ostavite na jakoj vatri još minutu dvije. Dagnje bi se za to vrijeme trebale otvoriti,  a one koje ostanu zatvorene bacite. Pred kraj dodajte maslac i peršin, pa maknite s vatre.

U međuvremenu skuhajte tagliatelle al dente. Kad je tjestenina kuhana, stavite u umak, i sve lagano izmiješajte. Pazite da sva tjestenina bude pokrivena umakom. Provjerite, da li treba još posoliti ili popapriti, pa poslužite obilato preliveno pestom.








 

1 komentar:

Uz Astal kaže...

Izgleda svetski!