petak, 14. rujna 2012.

Tagliatelle sa šalšom

Volim brza i jednostavna jela, a ovo spada u jedno od njih. Brzo se sprema, a idealno je za ljetne dane. Obično znam napraviti veću količinu, dio zamrznem, i u toku zime, kad ste u gužvi, a nemate vremena za kuhanje,  skuhate samo tjesteninu, prelijete sa gotovom šalšom i ručak je gotov.




Sastojci

svježa rajčica
maslinovo ulje
2 režnja sitno sjeckanog češnjaka
3 ljutike sitno sjeckane
malo sitno sjeckanog peršina
malo sitno sjeckanog bosiljka
mala žličica šećera
sol
svježe mljeveni papar




 Postupak

Na zagrijanom maslinovom ulju popržite sitno sjeckanu ljutiku, te dodajte narezani paradajz.
Posolite, popaprite i dodajte protisnuti češnjak.
Pirjajte uz povremeno miješanje. Dodajte žlićicu šećera, i nastavite pirjati.
Pirjajte dok voda od paradajza ne ispari, a pred kraj dodajte peršin i bosiljak.
Kad je gotovo, sve usitnite štapnim mikserom.

Poslužite uz ribani parmezan.
 
U toku zime, kad nema svježih domaćih paradajza, možete upotrijebiti pelate iz konzerve.



 

2 komentara:

J e l e n a kaže...

Ništa lepše od domaćeg preliva i divnih nam paradajza. Kašičica šećera kao što si navela je onaj tajni sastojak.

Nina kaže...

domaća tjestenina sa šalšom, mogla bih samo od toga živjeti