petak, 26. listopada 2012.

Juha od bundeve s medom

Bundeva, buča, tikva ...... bilo koji naziv upotrijebite bit će ispravan. Razlikujemo muškatnu tikvu, hokaido tikvu, turkinju, patišon bundevu itd. Odličan su izvor vitamina, minerala i drugih važnih tvari. Siromašna je kalorijama i lako probavljiva. Možemo ju pripremati na razne načine...bilo kuhanu, pečenu ili sirovu. Od nje možemo raditi razna jela, od juha, variva, kruha, rižota, kolača, pa čak i sladoleda čiji ću recept staviti u jednom od idućih postova.



Sastojci

1 muškatna tikva
1 veća glavica crvenog luka - neočišćenog
pileći temeljac
kiselo vrhnje
1 žlica meda
sol
svježe mljeveni papar
malo ulja


Priprema

Muškatnu tikvu prepolovite, posolite, popaprite .... pokapajte malo ulja, i stavite na pladanj za pečenje + dodajte jedan crveni luk u ljusci. Sve to zajedno stavite u zagrijanu pećnicu na 220*C / 1 sat.
Kad je tikva pečena, meso tikve stavite u blender, dodajte malo pilećeg temeljca, i sve zajedno izmiksajte.
Smijesu stavite u lonac, dodajte još temeljca, vrhnja, žlicu meda i sve začinite po ukusu. Vrlo kratko prokuhajte.
Juhu poslužite sa žlicom kiselog vrhnja i papra.
 

Broj komentara: 10:

What's for dessert? kaže...

Odlična prezentacija! Obožavam juhu od bundeve mada nisam nikad u nju stavljala med.

Milin kuvar kaže...

Obožavam ovakve supice, fotografija - odliča! :)

Tamara kaže...

ovo je sigurno jedna slatka juha!!

J e l e n a kaže...

Med, e ovaj ti je dodatak savršen. Nikada ranije nisam dodavala med u čorbe ali vidiš sad si me inspirisala.

Miki kaže...

Sjajna je! I divna je fotografija, slazem se...

maslinka kaže...

Sve mi se sviđa, kako čorbica tako i fotografije, prezentacija... sve :)

Mirjana Simic kaže...

Nisam nikada dodavala med u juhe,..moram i to probati !!
Slike su ti prelijepe !!

ktina kaže...

Hvala, cure drage! :))))

Nataša kaže...

kontam da u "onoj" supi od bundeve, nije bilo meda, jer bi ga osjetila? Fakat, kakav je okus Ktinolino?

ktina kaže...

ovo je druga juha od bundeve, nato...zanimljiv okus, s obzirom, da je jedna žlica...da mali tač :))))