subota, 27. listopada 2012.

Svinjski kotleti s timijanom, limunom i pesto umakom

Svinjski kotleti pečeni na malo drugačiji način .......




Sastojci

šaka svježeg timijana
sol i svježe mljeveni papar
češanj češnjaka
naribana korica i sok od jednog limuna
4 kotleta
1 pesto umak
maslinovo ulje

Priprema

 U mužaru dobro istucite timijan i žličicu soli. Dodajte češnjak i papar, i udrite po njima. Umiješajte maslinovo ulje, koricu limuna i njegov sok. Tom mješavinom namažite kotlete i pustite ih 10 minuta da se mariniraju.
Bacite ih na vrući roštilj ili grill tavu. Pazite da se meso ne prepeče. Nekih 8 minuta trebalo bi biti dovoljno. U svakom slučaju, kad ih maknete s vatre, pustite da odstoje par minuta, pa stavite malo pesto umaka po njima.
Poslužite uz miješanu salatu i pire .....
 

3 komentara:

with passion by kras kaže...

Kako to privlačno izgleda... sa pestom ... njammm...!

Nataša kaže...

hmm.. samo te pratim i gledam šta to kuhaš i u glavi si slažem jelovnik! :))))))))))
Tako da znaš! :D :PPPPP

ktina kaže...

ha ha ha :))))