petak, 16. studenoga 2012.

Čokoladna torta

Čokoladna torta koja se ne peče ......



Sastojci

600 g gorke čokolade
300 g keksa speculaas
450 g vrhnja za šlag
175 g maslaca
2 jušne žlice likera od naranče (Cointreau )





Postupak

Kekse samljeti na mašinu za orahe, dodati omekšali maslac i liker od naranče. Sve dobro izmiješati . Smjesu od keksa rasporediti po dnu kalupa za tortu, i staviti u hladnjak 30 minuta.

U vruće vrhnje za šlag dodati čokoladu, i na laganoj vatri otopiti dok se ne dobije glatka smjesa. Pustiti da se ohladi.

Ohlađenu smjesu premazati po smjesi od keksa ...... ukrasite ju po želji, bilo nekim bobičastim voćem, bademima ili čokoladom ........
Torta prije rezanja mora stajati najmanje 3 sata u hladnjaku.

Tortu poslužite sa tučenim slatkim vrhnjem.

Napomena

Ukoliko nemate liker od naranče, napravite sljedeće - isfiletirajte dvije naranče, dodajte malo extrakta vanilije i rakije ...... pustite da odstoji preko noći. To sam ja napravila.


 







 

4 komentara:

Ja u kuhinji... kaže...

Ovo ti je apsolutno božanstveno a fotke su me ekstra oduševile, prva posebno. Svaka čast!

ktina kaže...

Hvala! :))))))))

Manon kaže...

Izgleda veoma obećavajuće, definitivno budem isprobala... Super ti je blog...

Lorena kaže...

divne fotografije, a torta mora da je prefina!