srijeda, 7. studenoga 2012.

Pita od jabuka s marmeladom od dunja

Cimet, jabuke marinirane u narančinom soku i domaća marmelada od dunja ........





Sastojci

marmelada od dunja
cimet
listići badema
sok od dvije naranče
šećer u prahu
jabuke narezane na ploške
prhko tijesto do pola pečeno





Postupak

Jabuke narežite na ploške, te ih neko vrijeme marinirajte u soku od naranči u koji ste dodali cimet. Napravite prhko tijesto po ovom receptu. Tijesto premažite marmeladom od dunje, na to posložite jabuke koje su se marinirale u soku od naranče i cimeta. Posipajte listiće badema, te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 15 minuta.

Kad je pita pečena, posipajte je sa šećerom u prahu, u koji ste dodali malo cimeta.

2 komentara:

Tamara kaže...

odlična kombinacija, posebno volim ove listiće badema!

Nataša kaže...

Što napraši onu knjigu, bona?! :))))))

Vrtim se po kući, evo čitav dan i pita od jabuka mi se mota već danima po glavi. Dunje ne volem, ali pitu ću si prisvojiti. Bez njih! :)