petak, 7. prosinca 2012.

Focaccia s ružmarinom i krupnom soli

Focaccia je ukusni talijanski plosnati kruh pripremljen s maslinovim uljem. U ovom receptu pridodan mu je ružmarin i krupna morska sol.




Sastojci

35 dag brašna
pola žličice soli
2 žličice suhog kvasca
oko 2,5 dcl mlake vode
3 žličice maslinova ulja
1 manja glavica crvenog luka
listići jedne veće grančice ružmarina
1 žličica krupne soli
maslinovo ulje





Postupak

U zdjelu prosijte brašno i dodajte sol. Umiješajte kvasac, a u sredini napravite udubinu. Dolijte vodu i dvije žlice ulja.

Sve sastojke dobro promiješajte.

Prebacite tijesto na brašnom posutu radnu površinu, pa ga mijesite oko 10 min da postane glatko i rastezljivo.

Stavite tijesto u zdijelu premazanu uljem, pokrijte, i na toplom pustite da se diže 1 sat ili dok se ne udvostruči.

Vratite tijesto na radnu površinu i mijesite oko 2-3 minute.

Razvaljajte tijesto u krug debljine 1 cm, stavite na lim za pečenje i premažite ga ostatkom ulja.

Prepolovite crveni luk i narežite ga na tanke listiće.

Na tijesto utisnite luk, ružmarin i krupnu sol.

Prstom ravnomjerno udubite tijesto.

Pokrijte ga nauljenom folijom i ostavite da se diže 30 min na toplom.

Odstranite foliju i pecite u zagrijanoj pećnici ( 220 stupnjeva ) 25-30 minuta.

Ohladite i poslužite je narezanu na kriške.

2 komentara:

Ja u kuhinji... kaže...

Predivna je!

Manon kaže...

Obožavam focaccie, ova tvoja izgleda predivno...