nedjelja, 2. prosinca 2012.

Piletina na toskanski način

Ovaj jednostavan seljački složenac sadrži sve tradicionalne toskanske sastojke. Prepun okusa, izvrsna je niskokalorična večera.





Sastojci

8 pilećih bataka
maslinovo ulje
1 crveni luk, tanko narezan
2 crvene paprike, očišćene od sjemenka i narezane
1 protisnuti režanj češnjaka
3 dcl pirea od rajčice ( najbolje domaći )
1,5 dcl bijelog vina
velika grančica svježe nasjeckanog origana ili 1 žličica suhoga ( u mom slučaju domaći )
40 dag ocijeđenog cannellini graha iz konzerve
krušne mrvice
sol i svježe mljeveni crni papar





Postupak

Ispržite piletinu na ulju. Meso mora požutjeti sa svih strana. Zatim ga izvadite iz tave, ali držite na toplom. Na tom ulju ispirjajte crveni luk i paprike da lagano omekšaju. Ne smiju potamnjeti. Dodajte češnjak.
Vratite meso u tavu. Dodajte pire od rajčica, vino, origano i dobro izmiješajte. Posolite i popaprite. Zakuhajte miješajući, a zatim tavu poklopite.
Smanjite vatru i pustite da jelo ključa 30-35 minuta ili koliko je potrebno da piletina postane mekana.
Povremeno promiješajte.
Pred kraj dodajte grah i pirjajte još 5 minuta. Pospite krušnim mrvicama i lagano zapecite u pećnici.

Meso poslužite odmah, ukrašeno listićima origana.

 

2 komentara:

Ja u kuhinji... kaže...

Mmmm... prefino izgleda!

ktina kaže...

hvala! :)))