utorak, 18. prosinca 2012.

Špageti s porilukom i mascarponeom

Još jedan u nizu brzinskih recepata. Kod kupnje poriluka birajte manje ili one srednje veličine, jer su slađi, mekši i ukusniji.








Sastojci za 4 osobe

grudica maslaca
1 žlica maslinovog ulja
4 poriluka srednje veličine, oguljena, oprana i ukoso narezana
1 češanj sitno narezanog češnjaka
sol
svježe mljeveni papar
250 g mascarponea
špageti
naribani parmezan

Postupak

Ubacite maslac i maslinovo ulje u napola zagrijanu tavu debelog dna, dodajte poriluk, češnjak i malo soli, poklopite i držite na laganoj vatri 5-10 minuta, tek toliko da sve omekša, a ne promjeni boju.
Dodajte mascarpone. Pričekajte dok se ne rastopi i izmješa sa porilukom u srednje gust umak. Začinite.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu al dente u kipućoj slanoj vodi. Kad je kuhana umiješajte tjesteninu u umak  ( ako je pregust, razrijedite ga vodom u kojoj se kuhala tjestenina ). Cilj je uvaljati baš svaki komadić tijestenine u umak.
Poslužite obilato posuto parmezanom.

Nema komentara: