subota, 29. prosinca 2012.

Torta s prženim bademima i čokoladom

Još jedna brzinska torta koja se ne peče ......




Sastojci

150 g maslaca
250 g integralnih keksi  - speculaas
1 paketić želatine
100 g tostiranih i grubo nasjeckanih badema
125-140 g tamne čokolade
400 g vrhnja za šlag
400 g sira mascarpone
150 g čvrsti jogurt
75 g tekućeg meda
25 g šećera
2 paketa vanilin šećera
30 g badema u listićima za posipanje



 
 
 
 


Priprema

Kekse sameljite na mašinu za orahe, te pomiješajte zajedno sa omekšalim maslacem. Smjesu rasporedite po dnu kalupa za torte i ostavite u hladnjaku oko 30 minuta.
Bademe tostirajte i grubo nasjeckajte, kao i 100 g čokolade.
Mascarpone, jogurt, med, šećer i vanilin šećer zajedno pomiješajte.
Vrhnje za šlag istucite i dodajte gornjoj smjesi.
Umiješajte grubo sjeckane bademe i čokoladu.
Otopite želatinu, te sve zajedno ravnomjerno izmiješajte.
Smjesu stavite na podlogu od keksa.
Tortu ostavite u hladnjaku preko noći.
Prije posluživanja tortu ukrasite tostiranim listićima badema i grubo sjeckanom čokoladom.
U slast!


 

Nema komentara: